Responsive Advertisement

2017. július 4.

Vivien Holloway - Mechanikus farkas (Winie Langton történetek 5.)

Fülszöveg:
Winie ​élete továbbra sem unalmas. Segített Harry Roghannek ellopni az utolsó, egy darabban lévő gyalogsági rohamfarkast, de a fiú még mindig titkolja, mit is akar kezdeni vele egészen pontosan. Közben más is tudomást szerez a ritkaságról, és sok mindent megtenne azért, hogy megszerezze. 
William eközben igen nagy bajban van. Nem elég, hogy Winie továbbra sem áll szóba vele, hamarosan apja minden anyagi támogatását is elveszít, ráadásul olyan információkra bukkan az édesanyjáról, amire egyáltalán nem számított.
Winie ismét összejátszik Harryvel, Will pedig külön utakon jár, de előbb-utóbb ismét szükségük lesz egymás segítségére.

Amikor a Főnix könyvműhely felkarolta ezt a sorozatot, még nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. Egyszerűen a Winie Langton egy olyan sorozat, aminek falom a köteteit - miközben egy könyvnek sem esik ténylegesen bántódása.

Ezúttal is az események több szálon futnak. Látjuk Winiet, aki eléggé érdekes módon segít Harrynek, hogy az megszerezzen néhány fontos alkatrészt a mechanikus farkashoz, melyet Winievel lovasítottak meg az előző kötetben.

Emellett Will saját útját járva elfogad egy megbízást, mely során ki kell derítenie, hogy egy Harry nevű fickó hova rejtett el egy mechanikus farkast. Will rájön, hogy nem azon az oldalon áll, ahol szeretne, a kérdés az, hogy túl késő e lépéseket tennie, hogy a másik oldalra kerüljön...

Közben Will nyomoz az anyja öröksége után és olyan dologra jön rá egy fénykép segítségével, amitől leesik az álla. Sorsa jobban hasonlít anyjáéra, mint eddig gondolta volna, és a történelem megismétli önmagát.

Annak idején Stan Lee azt mondta a Fantasztikus négyes -ről, hogy azért szeretik az emberek, mert ők voltak az elsők, akik szuperhősök, de úgy viselkednek, mint egy család, és ez a családias légkör tetszik a rajongóknak.
Nos, erről a sorozatról ugyanezt mondanám el. Amellett, hogy néha történik némi izgalom és akció, a családdal töltött részek a kedvenceim. A nagyit egyszerűen nem lehet nem szeretni, és a stiklis és nehéz szülők is mindig visznek színt a sztoriba. Az olvasó úgy érezheti, hogy a Langton família részese egy kicsit, és amikor Winie éppen nem velük van, akkor meg jó barátként követhetjük őt a kalandjain.

Most már az akció mellett azért szerepet kap a romantikus szál is, mely eddig burkoltan ott volt a háttérben, most viszont nagyobb szeletet kapunk belőle, és egy szerelmi háromszög van úgy kialakulóban, hogy Winie nemigazán veszi észre - ettől lesz bájos az egész.

Annyira barátságos maga a történet és a karakterek, az írónő pedig annyira kegyetlen emellett, hogy kötelezővé teszi a sorozat továbbolvasását. Ugyanis a lezárás egy totális cliffhanger... 

Összességében nézve a sorozat még mindig hozza az elvárt színvonalat, tetszik, hogy kapott némi új irányt a szerelmi szállal és úgy vélem, pont jókor kerül bele a sztoriba és a megfelelő helyen. A következő részig tűkön ülök, hogy mi történik hőseinkkel, úgyhogy annyit mondanék, remélem hamarosan már könyvespolcon láthatom...

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *