Responsive Advertisement

2016. november 7.

Booktag - Ngietől

Bevallom őszintén, ezer éve nem csináltam booktag posztot, mert nem volt rá időm, energiám. Többen hívtak egy darabig, aztán láttam, hogy elhúzom egy hétig, meg két hétig vagy tovább a megírását.

Sajnos ez most egyéb okokból kifolyólag szintén úgy sikerült, hogy 15 nappal a tagelés után végre sikerül kiraknom róla a posztot.

Aki megjelölt, az nem más, mint Ngie aki egy újabb gördülékeny, dinamikus videóban osztja meg veletek erre a 20 pontra adott válaszát. Szerintem érdemes megnézni, úgyhogy ajánlom figyelmetekbe.

No de nézzük részenként a 20-as listát...

1. A legrégebbi könyv a gyűjteményedben 
A legrégebbi könyvem egy édesanyámtól átvett Charlotte Bronte - Jane Eyre kötet. Azóta is szívesen forgatom, pedig tudjátok... nemigazán szoktam egy könyvet egynél többször elolvasni. Hát, ez nem ilyen.
Annak ellenére pedig, hogy klasszikus, akinek csak tudom, ajánlgatom minden irányba. Angolul megvan a rövidített változata is (amolyan Oxfordos változatban).
Külön érdekesség, hogy a végét Bronte nem teljesen így tervezte, de hát az emberek valahogy meg vannak őrülve a happy endért....


2. A legújabb könyv a gyűjteményedben 
Ez nem más, mint Krencz Nórától a Megszámlálhatatlan című kötet. Egyelőre még csak kíváncsi leszek, hogy milyen. Nagyon kis vékonyka, alacsony, szűk, tehát a legkisebb paraméterekkel rendelkezik, amivel csak lehet. Majd kiderül...
Mindenesetre nagyon érdekel a könyv, meg foglalkoztat. A borítója egyelőre olyan sejtelmes, titokzatos, ezért is tetszik annyira.


3. Egy olcsó könyv 
Janet Evanovichtól A szingli fejvadász sorozat bármely kötetét mondhatnám. Manapság már 500 forintért meg lehet kapni. (Duplázva van meg a sorozat, nem kell esetleg valakinek? Megválnék tőle ;) )
Ez az az könyv, ami tipikusan alulértékelt, mert vicces, szórakoztat, és nem kapta meg a kellő népszerűséget. A filmmel egyébként csak rontottak szerencsétlen sorozat helyzetén.



4. Egy drága könyv
Stephen Erickson - A Hold udvara ... Ezt a könyvet csillagászati áron láttam a vaterán... Több tízezer forintért láttam ezt a könyvet. Aminek örülök, hogy nekem azért nem ennyiért, de sikerült beszereznem.

5. Egy könyv, aminek férfi a főszereplője
Rob Thurman - Éjvilág Az egyik kedvenc könyvem. Amit sajnálok, hogy hazánkban nem fogadták annyira kiemelkedően a sorozatot. Sajnálom, hogy elkaszálták, és próbáltunk is Timussal tenni ellene, de így járt...

6. Egy könyv, aminek nő a főszereplője
Ez egy igen egyszerű kérdés, mivel minden második könyvnek női főhőse van (ha nem többnek). Lásd például a Boszorkányszelidítő című könyvet Virág Emíliától.

7. Egy könyv, amit gyorsan befejeztél
Vivien Holloway - Vérvörös horizont Kicsit kevés volt, szerettem volna még pár oldalt olvasni az írónőtől. Ezt azzal kompenzáltam, hogy gyorsan elkezdtem egy másik könyvét nem sokkal ezután...

8. Egy könyv, amit sokáig olvastál
Robert Merle -től a Védett férfiak -at a mai napig nem sikerült befejeznem. Ennek nem az az oka, hogy nem tetszik a könyv. Júliusban kezdtem el olvasni, és még mindig tart. Néhány recenzió kicsit hátrébb sorolta a kötetet.

9. Egy könyv, aminek pocsék a borítója 
Aurora White A sötétség gyermeke borítója rettenetes... Egy könyv, ami kívül belül rettenetes...

10. Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója 
Nagyon tetszik B. B. Vayk - A fekete láng ura, A vízgömb című könyvének a borítója.

11. Egy magyar könyv 
Szintén B. B. Vayk - A vízgömb című könyvét írnám, melyet aztán angolul folytatott az írónő... nem olyan lett a fogadtatás, mint amilyent megérdemelt volna.

12. Egy nemzetközi könyv 
Hamarosan jön belőle a film változat is a mozikba. Imádtam ezt a könyvet, mert titokzatos, és nem egy sablon ifjúsági darab. Annak ellenére, hogy fiatal a főhős, gondolkodik és cselekszik is. A filmtől a trailer alapján már előre félek...

13. Egy vékony könyv 
Hellerék könyve a Gyermek gondolatok Istenről, a Mennyországról és az angyalokról című könyv meglehetősen rövid, kb. 150 oldallal. A lap vastagsága miatt lehet kicsit vastagabb, mint egy átlag 150 oldalas kötet.

14. Egy vastag könyv 
Jumurdzsák gyűrűje Szélesi Sándortól több, mint 400 oldal, elég sok helyet foglal a polcon, de mégsem elég vastag... Szívesen olvastam volna még még még...

15. Egy irodalmi mű (Fiction) 
Barczikay Lilla - Bátyám könnyei című könyve az Anyám teremtményei folytatása. Fantasy kategóriába sorolják azért, mert néhány mutálódott kölyökről szól, akik úgy viselkednek már-már mint egy család.

16. Egy nem irodalmi mű (Non-fiction) 
Az Amerikai rapszódia (Gershwin életrajza) jutott eszembe ehhez a kategóriához. Kicsit regényesebben írja le, milyen is volt a nagy zeneszerző.

17. Egy nagyon-nagyon romantikus könyv 
Ez az a kategória, ami nekem annyira nem fekszik, és nem is szimpatikus. Úgyhogy ide emelném Barczikay Lillától a Bátyám könnyei című darabot, amiben muszáj mindenkinek párt találni... úgyhogy imitt-amott nagyon csöpögős.

18. Egy izgalmas akció, vagy krimi 
A Jumurdzsák gyűrűje itt is kiemelhető. Izgalmas, fordulatos és érdekes. Noha előre tudod, hogy mi fog történni, mégis izgulsz, hogy kivel mi fog történni. Nagyon jó megoldások vannak benne.

19. Egy könyv, ami megnevettetett 
Jonas Jonassontól Az analfabéta, aki tudott számolni című könyv valami zseniálisan humoros darab. Amit sajnáltam, hogy a Százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című műve (ami hasonlóan vicces) meg lett filmesítve (ezzel némileg torzítva az élményt). Szóval mindenki olvasson Jonas Jonasson könyveket, mert igen jók! Hihetetlen, de intelligens humora van, ami könyvben és való életben is igen ritka.

20. Egy könyv, amin sírtál
Ilyen maximum azért volt, mert sajnáltam, hogy időt pazaroltam valami vérrossz darabra...



Ez lett volna az én 20-as listám. Nem szoktam tovább adni ilyen booktageket, de ha valaki kedvet kap hozzá, annak szeretettel ajánlom. Ha van kedvetek, kommentben írjátok le, hogy nektek hogy nézne ki ez a 20-as lista, vagy ha blogra raktátok ki, küldjétek el nekem a hivatkozást valamely csatornámon, szívesen megnézem/elolvasnám másokét is.

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *