Responsive Advertisement

2016. március 31.

Vlogger vs. Blogger - szabályok, kezdetek, avagy mi is ez?


Nem is olyan régen... egy messzi-messzi-igenmesszi internetes világban... az Inside my Head vlog vezetője Andi úgy döntött, háborút indít a bloggerek ellen. Ez nem áprilisi tréfa, hanem egy véresen komoly összecsapáshoz vezethet, melynek során a világ bloggereinek össze kell fognia... 

Komolyra fordítva a szót (mielőtt valaki tényleg azt hiszi, hogy Andi tényleg fellázadt a bloggerek ellen) Andi azzal keresett meg, hogy mi lenne, ha csinálnánk valami könyveset. Egy Andi egy másik Andi ilyenfajta szimpatikus felkérésére valahogy nehezen mond nemet, úgyhogy kitaláltunk egy kis játékot, ami kaphatná azt a nevet is, hogy

Vlogger a Blogger ellen

A szabályok:

1, Minden hónapban kell készítenünk egy 10 könyvet tartalmazó listát, amiből a másik kiválaszt 1 könyvet a következő hónapra. Ezt a könyvet mindenképpen el kell olvasni! 
Ez a könyv azért lényeges, mert kapcsolódni fog hozzá egy feladat, amit a hónap végéig kell kivitelezni (bár nem kötelező). Aki mégis megcsinálja, jutalmul megkapja a könyv oldalszámának a felét a következő hónapi oldalszámaihoz. A feladat akkor kerül kitalálásra, ha már mindkét fél tudja, hogy mit olvasson a másik.

Aki ezt a kötetet nem olvassa el, büntetést kap! A büntetés az alábbiakban van meghatározva: a következő hónapban annyi oldalszám kerül levonásra, amennyit nem olvastak el a kijelölt könyvből. Tehát ha a teljes könyv olvasatlanul marad, a teljes oldalszám kerül levonásra. Ha már valamennyit olvastak belőle, akkor a maradék oldalszám kerül levonásra... 

2, Az a könyv is játszik adott hónapban, amit előző hónapban kezdtünk el. DE! Csak azon oldalszámai, amik átcsúsznak az aktuális hónapra! (Tehát ha egy könyvből 50 oldalam marad áprilisra, akkor 50 oldalt hozzáírhatok az oldalszám skálámhoz.)

3, Az oldalszámok papír alapú kiadás szerint számolandók! (a moly.hu oldal adatait alapul véve)

4, A hónapban vereséget szenvedett fél bünti kört kap! A büntetése az, hogy a következő hónapra 2 könyvet választanak neki: egy, amire az 1. szabálypont érvényes, és egy, amiről random értékelést kell írni.


A hónap extra feladata: A kiválasztott könyvekből ki kell írni egy kedvenc jelenetet/ idézetet, és széles körbe valahogy láthatóvá kell tenni. Erről bizonyítékot kell szolgáltatni a másik fél részére. Aki nem teljesíti, nem kap szankciót, aki teljesíti, az a kiválasztott könyv oldalszámának a felét kapja jutalmul a következő hónapban.

Extrák, amik a vlogger Andira nem érvényesek, hanem a blogon folyik:

Mindig jelzem, hogy mennyi oldalszámnál járok éppen, hogy Andi tudja, le van e maradva, vagy éppen vezet. Az oldalszám mérőt úgy állítom be, hogy összeadom az aktuálisan olvasott könyveim oldalszámát, és ezt kell elérnem (értsd: próbálom ösztönözni magam, hogy minél előbb átrágjam magam a könyvön.
Amikor van valami fejlemény, itt a blogon olvasható lesz külön posztban, hogyan is állok az aktuális hónapban. 
A blogon is láthatjátok Andi listáját, hogy mikből választhatok aktuálisan (Ngie's books) és azt is láthatjátok, hogy Andi miből válogathat (Mandi's books)

A hónapban az általam választott könyv, amivel Andinak meg kell birkóznia: Rick Riordan - Percy Jackson 1.

Az, amit Andi választott nekem, hogy rágjam át magam rajta: Richelle Mead - A szukkubusz dala





1... 2... 3... READ!!!!


Oh, és mielőtt elmennétek... Andi készített egy vlog bejegyzést, melyben elmondja a játékunk szabályait, és minden fontos tudnivalót, amit esetleg nekem nem sikerült értelmesen elmagyarázni. Lessétek meg ezt is, illetve a csatornáját...


Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *