Responsive Advertisement

2013. május 25.

Várt megjelenések a könyvhéten...

Mivel jön a könyvhét, elkezdődik hát a könyvhét előtt szokásos dömping is. Minden kiadó újabb és újabb kötetek megjelentetésével csábít.
Nem egy kötet, ami a könyvhétre jelenik meg, meglehetősen csábító, és bűnözésre késztet. Könyvek, amiket szeretnék megszerezni...

Agave kiadó: az egyik olyan kiadó, akik nagyban befolyásolják a könyvespolcaim életét, úgyhogy megjelenéseik mindig tartogatnak meglepetéseket. M.C.Scott Róma sorozatának 2. része mellett John Le Carré: A kém, aki bejött a hidegről című művét is megjelentetik.
Amiknek nagyon örülök, hogy végre kijön az Anita Blake 19. kötete, egy új László Zoltán könyv (ráadásul fantasy kategóriába sorolva), és egy Scott Turow könyv, ami meglehetősen megmozgatta fülszövegével a kíváncsiság receptoraimat (annak ellenére is, hogy folytatás).

Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó
Az Anita Blake-sorozat 19. része
Anita Blake élete lecsendesedett, majdnem normális hétköznapjait éli St. Louis-ban - már amennyire normális hétköznapokat élhet egy hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró -, amikor egy vámpír a múltból bejelentkezik. Minden Sötétségek Anyját elméletileg elpusztította egy robbantásos merénylet. Ugyanakkor hogyan lehetséges elpusztítani egy vámpírt, aki megteremtette magukat a vámpírokat? Meg lehet ölni egy istent? Eddig nem sikerült, és most ez az isten, pontosabban istennő, úgy érzi, eljött a nap, hogy végre hatalmába kerítse Anitát és Amerika összes vámpírját. Minden Sötétségek Anyjának tetteit az vezeti, hogy szentül hiszi: Jean-Claude, Anita és a vérfarkas Richard Zeeman triumvirátusa elegendő hatalmat ruházhatna rá, hogy ismét testet ölthessen, és megvethesse lábát az Új Világban. Csakhogy a test, amire a fogát feni, már foglalt...

László Zoltán: Egyszervolt
A hatvani születésű, ám régóta Budapesten élő László Zoltán nem új szerző: az 1990-es évek legvége óta jelennek meg írásai, a 2000-es években pedig négy regénye is napvilágot látott a sci-fi és urban fantasy zsánerein belül. A Könyvhéten érkező Egyszervolt az eddigi legkiforrottabb, legambíciózusabb műve: a magyar népmesék ismert figurái elevenednek meg napjaink Budapestjében egy lebilincselően izgalmas történetben. Többek közt iratmániás hétfejű sárkányok, parlamenti képviselőket manipuláló óriások és a rettenetes kis gömböc jelenik meg egyik napról a másikra egy patológiai osztályon dolgozó fiatal férfi életében, aki emiatt ködös múltja és gyermekkora felfedezésére indul, a kalandját ráadásul tudományos fantasztikus utalások és legalább két potenciális barátnő kíséri.

Scott Turow: Ártatlan
A márciusban kiadott Ártatlanságra ítélve után Scott Turow a regény közvetlen folytatásában, húsz évvel az eredeti történet után tér vissza Rusty Sabich-hez, Kindle megyébe. Két évtizede Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabich-et, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett.
A jelenben a hatvan éves Rusty, a fellebbviteli bíróság elnöke újabb rémálomra ébred. A felesége, Barbara gyanús körülmények között elhalálozik, és megint ő az első számú gyanúsított. Újra összefog hát karizmatikus védőügyvédjével, Sandy Sternnel, hogy a fiát, Natet meggyőzze ártatlanságáról. De vajon mit titkol előlük a fiú? Bombasztikus tárgyalás veszi kezdetét, melynek során nemcsak napvilágra kerül minden hazugság, féltékenység, bosszúvágy és az emberi lélek legsötétebb oldala, hanem Rusty Sabich és Tommy Molto egyszer s mindenkorra pontot tehet az igazság nevében vívott küzdelmére.
Scott Turow 2010-es regénye méltó folytatása az 1986-ban írt első résznek: bírósági jelenetei, szereplői és a jellemábrázolás a jogi krimik csúcsára helyezik az Ártatlant.

•••••

Könyvmolyképző: noha egy sornyi polcot már telepakoltam a könyveikkel, még mindig van olyan darabjuk, amit el tudnék nézegetni a többi között. Ráadásul a könyvhétre is rengeteg újdonsággal készülnek. Többek között...

Jennifer L. Armentrout : Obszidián
Az újrakezdés szívás. 
Amikor - éppen az utolsó középiskolai évem előtt - Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült. 
Aztán a srác megszólalt. 
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt - akkor valami történt. Valami váratlan.
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. 
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam. 
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam...

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa (A végzet ereklyéi 5.)

Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség
fenyegeti az árnyvadászokat.

••••••

Atlantic Press: Most gyorsan elbújok, majd ismét elő. Egy kiadó, amitől már tucatnyi könyvre kíváncsi voltam, viszont most olyan könyvük került a kínálatba, ami miatt talán még a fogadást is hajlandó lennék elbukni. Ráadásul a szerző dedikálni is fog a könyvhéten (szombat, 18:00-tól, Pest - Vörösmarty tér).

Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Mit adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet?
A szabadságodat, az életedet?
Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt?
Beletörődnél, küzdenél?
Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbe tettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi.
Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik.
Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életbenmaradásért.
Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lil-re az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját.
Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet.
A Pokoli szolgálat a Pokolháború trilógia első kötete.


•••••

Cor Leonis: Ismételten egy kiadó, aki/ami bombasztikus könyvekkel jelentkezik a könyvhét alkalmával. A rengeteg könyvheti meglepetésükből kettőt emelnék ki. Az egyiket azért, mert már nem is emlékszem rá, hány éve várom a megjelenését, a másikat pedig azért, mert azóta szeretném kézbe fogni, hogy tudomást szereztem a létezéséről...

Jasper Fforde: Egy regény rabjai
Nem is emlékszem már, mikor olvastam az első részét. Akkor még a Láva kiadónál folytak a munkálatok, de valamiért abbahagyták a sorozat kiadását. Átolvastam magam az első kötettel az új esztendőbe, és utána már úgy gondoltam, akár angolul is elkezdeném olvasni. Tervemet gátolta, hogy annyi más jó könyv betolakodott a listámra. Aztán megláttam, hogy a Cor Leonis kiadó kiadja, és majd kibújtam a bőrömből.
Hogy mennyire gondolta komolyan a dolgot a kiadó? Annyira, hogy még szavazást is indítottak azzal kapcsolatosan, milyen cím alatt burkolják be a kötetet. A borító (aminek a képét a kiadó hivatalos oldaláról szedtem) nem véletlenül tűnik kopottasnak - eredetileg is ilyen. Más külsővel tehát kiadásra került az első kötet, és nem is olyan sokára a folytatást is a polcunkra pakolhatjuk...

Karen Marie Moning: Iced - Jégbe fagyva
Aki olvasta Moningtól a Tündérkrónikákat, annak ez is kötelező olvasmány lesz, ugyanis az írónő egy spin-off sorozattal toldja meg Macék kalandjait. Igaz, ezúttal mások lesznek előtérben, nem Mac és Barrons, viszont ha kicsit is hasonlítani fog a pörgőssége, a stílusa a Tündérkrónikákhoz, akkor garantáltan egy újabb remek sorozat kezdő kötetéről beszélhetünk, és remélhetőleg a folytatások is kiadásra kerülnek. A borító pedig... az eredeti borítója szerintem gyönyörű, jó lenne, ha megmaradna...

•••••

Végül, de nem utolsó sorban egy újabb óriási meglepetés:

Delta Vision: Egy kiadó, akiket régóta nyomon követek. Többnyire azok a könyveik tetszettek, amiknek az írója magyar (Gaura Ágnes, László Zoltán...), és hamarosan egy újabb magyar író tollából származó kötettel rukkolnak elő, ugyanis...

Ta-mia Sansa: A menekülés éve
A XXII. században az emberiség több álma is valóra válik: létrejön az Egyesült Országok
Szövetsége, amely a világ összes államát egységbe tömöríti, és megtörténik a kapcsolatfelvétel egy értelmes idegen fajjal is. Úgy tűnik, az emberiség beléphet az aranykorba, de ez csak a látszat. A Szövetséget üzleti érdekek kusza hálója szövi át, és a vezetők legtöbbjének egyetlen célja van: mindenkit engedelmes bábbá formálni.
Ebben a világban éli a gazdag, unatkozó feleségek felszínes mindennapjait Sandra Manul, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában a múltja elől keresett menedéket a magas rangú Ítélő, James mellett. Miközben az árnyak, amelyek elől elfutott, utolérik, olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek nem csak a saját, hanem az egész emberiség sorsát megváltoztatják.
A Gender krónikák első kötete, A menekülés éve bevezető egy olyan világba, ahol a hagyományos nemi szerepek és az egyensúlyi társadalom ütközik össze egymással – mindez pedig egy olyan jövőben történik, amely akár könnyen valósággá is válhat.

Az író szintén dedikál a könyvhéten, úgyhogy látogassátok meg a standnál!

•••••


Ennyi lenne a könyvheti mazsolázásból, hisz ez csak egy töredéke annak, amivel a kiadók előállnak. Idén is elmondható, hogy sok újdonság kerül elő a kiadók kalapjaiból. Ez után a könyvhét után azt hiszem, bőven lesz mit olvasni, vagy mi után epekedni, míg az ember beszerezheti őket.

Mindenkinek jó könyvheti élményeket, és aki csak teheti, látogasson ki valamelyik könyvheti rendezvényre. Gyűjtögetésre (és olvasásra) fel!



Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *